Rixke Rail’s Archives

Accueil > Het Spoor > Personeel > Bescherm uw ogen

Bescherm uw ogen

lundi 10 février 2014, par rixke

Toutes les versions de cet article : [français] [Nederlands]

Bril van vernikkeld geel koper — type S.N.C.F. (Werken in de stations waar veel stof aanwezig is — behandeling van briketten en as — ontroesten — behandeling van de stoffen bestemd voor de waterzuuveraar — grafiteren — bediening van de stoomlocomotieven).
Lasbril met bakelieten oogschelpen en glazen van middelmatige tint. (Werken met de oxy-acetylenische lasbrander — booglassen — metalliseren met de pistoolbrander).
Bril met getinte glazen. (Controle van de laswerken uitgeroerd met lasbrander — koperlassen met lasbrander).
Stofbril bestand tegen zuren. (Werken aan de accumulotoren — behandeling van zuren en andere bijtende produkten — behandeling van briketten en as — onkruidverdelging — schoonmaken met perslucht — werken uitgeroerd boven het hoofd).
Bril met geklemde glazen, metaalachtige montuur en zijschermen. (Gieten van metaal in de gieterijen — punttassen van metalen stukken — werken bij de smidsvuren en met valhamer).
Lasbril met verstelbare gekleurde glazen en vaste heldere glazen. (Uitsnijden met automatische machine — werken met de lasbrander, snel afwisselend met het hameren).
Bril van gekleurde plastiek. (Buren van de booglassers wanneer er geen veiligheidsscherm opgesteld is — bedienden belast met het aftrekken van plannen met gebruik van kwikdamplampen).
Veiligheidsbril voor bedienden die verbeterglazen dragen. (Werken waarbij er gevaar bestaat voor oogkwetsuren door scherven).
Bril met heldere, plan-parallel glazen. (Voor bedienden werkend of rondlopend in de werkplaatsen).
Bril met heldere, plan-meniscus glazen. (Voor bedienden werkend of rondlopend in de werkplaatsen).
Bril met heldere glazen, metaalachtige montuur, versterkte brilringen en zijschermen uit rasterwerk. (Bedienden belast met beitelwerken, werken in de ketelmakerij, afkappen van oude verfmerken, kappen van brandhout, afbraak en onttakeling wan wagens en rijtuigen, afbramen van metalen, boren van harde metalen, werken in de smidse, belegging van kussenblokken, slijpen, opkappen van slijpstenen).
Bril met gekleurde glazen. (Bestuurders van elektrische- en dieselvoertuigen).

Bron : Het Spoor, februari 1960