Rixke Rail’s Archives

Accueil > Het Spoor > Maatschappij > Beelden van de lenteschoonmaak 1960

Beelden van de lenteschoonmaak 1960

lundi 3 mars 2014, par rixke

Toutes les versions de cet article : [français] [Nederlands]

Wie hinders opruimt, moet zijn buur er niet mee overstelpen
In het seinhuis van Eigenbrakel.
In het bebloemd station Tongeren.
Het station Lier.
In het mengcentrum (Dienst Baan) te Vorst.
Wasbekkens in de C.W. Salzinnes.

Van 1 tot 15 april, hebben de spoormannen een “grote schoonmaak” gehouden in de bureaus, de magazijnen en de spoorweginstallaties. Dit hebben zij gedaan om de werkplaatsen en de voor het publiek toegankelijke lokalen te verfraaien, om tevens de reinheid en, bijgevolg, de veiligheid van allen te doen toenemen.

Hoeveel onnutige voorwerpen en papieren werden weggeworpen ! Hoeveel kasten en schuiven werden in orde gezet ! Hoeveel installaties werden ontruimd, opgefrist, in een degelijke staat hersteld ! Hoeveel schroot werd bijeengebracht !

Wij zijn allen voldaan over het resultaat. Wij weten dat niet iedereen dezelfde taak moest volbrengen, dat de verdienstelijkste resultaten niet noodzakelijk het meeste opzien baren, dat honderden administratieve eenheden verdienen gehuldigd te worden.

Wij publiceren enkele toto’s — één per Groep — die aan deze veertiendaagse herinneren. Hebben wij die foto’s gekozen om de een of andere reden ? In ’t geheel niet. Het toeval alleen heeft beslist. Wij feliciteren de diensten die alzo werden onderscheiden en ook al de andere die evenzeer aanspraak konden maken op eenzelfde erkenning van hun verdiensten.

De koer van het locomotievendepot Kinkempois.
In de slaapzaal van het locomotievendepot Merelbeke.
Het bureau voor ontvangsten van het station Obourg.
Schoonmaken is gemakkelijk, als men niets vuil maakt

Bron : Het Spoor, juni 1960