Rixke Rail’s Archives

Accueil > Het Spoor > Geschiedenis > Expo 58 : achter de schermen...

Expo 58 : achter de schermen...

mercredi 27 octobre 2010, par rixke

Een gezicht op de montering in de C.W. Salzinnes van de diesel-locomotief BB die in het internationaal park naast het Paviljoen van het Vervoer zat tentoongesteld worden.
De schilders van de C.W. Mechelen leggen een laatste laagje verf op de diesellocomotief CC die onze Maatschappij ook zal tentoonstellen.
Hier ziet u enkele van onze “hostessen voor het beste onthaal” (wat een mooie titel !), tijdens hun stage. Zij volgden lessen die door specialisten van onze Handelsdienst verstrekt werden en traden daarna in dienst op verscheidene posten (in het Onthaalcentrum van de Tentoonstelling en in de grote stations) om er de vreemde reizigers, die België zullen bezoeken ter gelegenheid van de “Expo 58”, te ontvangen en in te lichten. Deze “veeltalige” collega’s zijn klaar om allerliefst te antwoorden op de vragen die hun zullen gesteld worden over onze treinen, uurregelingen en diensten...
Hun uniform bestaat uit een keurig tweestuksensemble in koningsblauwe stof, dat met twee zakjes verfraaid werd ; als hoofddeksel dragen zij een mutsje dat versierd is met een gevleugeld wiel waarboven de koningskroon prijkt.
De elektrische locomotief CC van de Zwitserse Bondsspoorwegen komt aan terwijl de sporen gelegd worden waarop zij zal tentoongesteld worden.
Het motorrijtuig van de nieuwe Parijse “metro”-stellen komt te ’s Gravenbrakel voorbij tijdens zijn vervoer naar de Tentoonstelling.
Het motorrijtuig van de T.E.E. der Duitse Spoorwegen verlaat het station Jette om, langs de weg, naar de Tentoonstelling vervoerd te worden.

Bron : Het Spoor, n° 20, april 1958