Rixke Rail’s Archives

Accueil > Het Spoor > Wist U dat ? > UIC : Het spoorweg-management

UIC : Het spoorweg-management

vendredi 25 décembre 2020, par rixke

Het « Institut européen d’administration des affaires » (INSEAD) te Fontainebleau, heeft onlangs een aantal spoorwegdirecteuren onder zijn dak gehad, die voor twee dagen waren uitgenodigd om het thema te overwegen « Het management van de spoorwegen vooruitziend naar 1985 ».

Deze bezinningsdagen – gehouden in het kader van de internationale spoorwegunie (UIC) – kregen extra gewicht door de aanwezigheid van prominente figuren als de heer Sauvage, directeur van INSEAD en de professoren Atteslander (docent sociologie aan de universiteit van Bern en planologie aan de technische hogeschool in Zurich) en Saias, directeur van het instituut voor bedrijfskunde, verbonden aan de universiteit van Aix-en-Provence. Voorts de heren Halbertsma, directeur van de afdeling transport van de economische commissie voor Europa van de Verenigde Naties, Parker, directeur van Mc-Kinsey-Engeland en Kalb, directielid van de Deutsche Bundesbahn en president van de commissie « recherche prospective » van de UIC.

De h. MG. de Bruin, president-directeur van NS, heeft in een toespraak de mogelijkheden aangegeven voor een actieplan van de spoorwegen op het viervoudige terrein van de onderzoekingen, de doelstellingen, de middelen en de mens.

UlC-president, de heer F. Bordoni, algemeen directeur van de Italiaanse spoorwegen, en de algemeen secretaris van de UIC, de heer B. de Fontgalland, hebben na afloop de conclusies getrokken uit de twee bezinningsdagen over de zich op de toekomst oriënterende spoorwegen.


Bron : Het Spoor, augustus 1973