Homepagina > Het Spoor > Infrastructuur > De nieuwe lokalen van de Groep Bergen

De nieuwe lokalen van de Groep Bergen

zaterdag 21 mei 2022, door rixke

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]

In 1940 waren de technische en administratieve diensten van Groep Bergen ondergebracht in een oud gebouw dat, vóór het door de N.M.B.S, werd aangekocht, behoorde tot wat men „La Grande Aumône” noemde. Dit gebouw werd volledig vernield in mei 1940 en de gewestelijke diensten van de N.M.B.S. werden toen voor twintig jaar, over verscheidene gebouwen verspreid.

Thans werd een nieuw gebouw met drie verdiepingen opgetrokken op wat er overbleef van de gronden van het oude gebouw. Deze gronden werden, immers, gedeeltelijk in de wegenis opgenomen om de Collegiale Kerk van Ste Waudru en haar omgeving beter tot hun recht te laten komen.

In dit nieuwe gebouw zijn al de diensten opnieuw samengebracht en worden aan het personeel uitstekende arbeidsomstandigheden aangeboden.

De uitwendige bouwstijl houdt rekening met de eerbiedwaardige constructies die het gebouw omringen. De binnenafwerking is sober maar toch aangenaam. De stookketels gebruiken kolen als brandstof en zijn voorzien van volledig automatische installaties voor de behandeling en de regeling.


Bron: Het Spoor, augustus 1961