Rixke Rail’s Archives

Accueil > Het Spoor > Buitenland > Opname, op afstand, van de beweging der wagens

Opname, op afstand, van de beweging der wagens

lundi 15 septembre 2014, par rixke

De Britse Spoorwegen hebben een nieuw stelsel voor automatische opname van de beweging der wagens beproefd. De apparatuur, die nabij Blackburn werd geïnstalleerd, seint de inlichtingen over naar het 80 km verder gelegen Salford.

Het betreft hier een automatische opnemer die op langere dwarsliggers opgesteld staat. De gemoduleerde lichtbundel die hij projecteert, valt op bordjes met een codestelsel, die op de wagens zijn bevestigd. Het bordje met codestelsel bevat twee rijen staafjes, waarvan elke groep van vier staafjes de binaire voorstelling van een numerieke hoeveelheid weergeeft.

De combinatie van twee rijen staafjes maakt een zelfcontrole mogelijk die elke onjuiste lezing door de fotoëlektrische cellen automatisch uitschakelt.

Na versterking, worden deze seinen op een registreerorgaan overgebracht en, eenmaal de trein voorbij, worden alle nauwkeurige gegevens van de “codebordjes” van zijn wagens, alsmede sommige andere vereiste inlichtingen (b.v. de richting) naar het centraal orgaan doorgeseind.


Bron : Het Spoor, april 1963